Fujitsu
Not logged in » Login
X

Please login

Please log in with your Fujitsu Partner Account.

Login


» Forgot password

Register now

If you do not have a Fujitsu Partner Account, please register for a new account.

» Register now
esprimo P420 mainboard malfuncion
26.02.2016, 17:27
 
HI, we are having a lot of P420 with mainboard malfuncion,
several symptomas , not boot, fan´s full throtle, etc.

fix is done by board replacement. are someone having this to??
Sad Sad

jimmy
Quote
28.02.2016, 19:34
GuillermoGC
( 11 )
 
Hi,
we've many E4XX and some P4XX running on several customers. They both install the same mainboard and we have had few problems with them since now, just a couple of Seagate HD that have blow up but no big problems even 8 hours runnning time.
It's true that lately we are starting to find some boot on problems on the oldest PCs, some E3251 and few E400 (maybe 4-5 PCs with 4-6 years old). The boot up problem arise because the integrated VGA and installing a new PCIe VGA the PC becomes again on-line with no more problems on the boot up.
We allways install Fujitsu memories or Crucial compatible ones. Hope that could help you somehow.Wink

Quote
29.02.2016, 11:15
 
Quote from GuillermoGC:
Hi,
we've many E4XX and some P4XX running on several customers. They both install the same mainboard and we have had few problems with them since now, just a couple of Seagate HD that have blow up but no big problems even 8 hours runnning time.
It's true that lately we are starting to find some boot on problems on the oldest PCs, some E3251 and few E400 (maybe 4-5 PCs with 4-6 years old). The boot up problem arise because the integrated VGA and installing a new PCIe VGA the PC becomes again on-line with no more problems on the boot up.
We allways install Fujitsu memories or Crucial compatible ones. Hope that could help you somehow.Wink

yes, that is true also, some P400 with bad Integrated graphis on the CPU, bypassed with a new PCIe VGA card. or, in case os warranty, a new CPU.

Some P410 had the boot problem, but the majority are on E/P420 .

jimmy
Quote
01.03.2016, 13:43
tbckr
( 6 )
 
Hi pafaf,

We submitted your query to Fujitsu support and are expecting an answer later today.

With best regards

Thomas Community Manager
Quote
01.03.2016, 15:44
tbckr
( 6 )
 
Hi pafaf,

In the meantime, the Fujitsu support team has replied, but to be able to help, they need more detailed info:

1. Could you please provide the serial number of at least one affected system?

2. How many ESPRIMOs P420 are affected?

Thank you very much in advance! We'll forward the supplemental info as soon as we have it.

With best regards

Thomas Community Manager
Quote
01.03.2016, 16:31
 
Quote from tbckr:
Hi pafaf,

In the meantime, the Fujitsu support team has replied, but to be able to help, they need more detailed info:

1. Could you please provide the serial number of at least one affected system?

2. How many ESPRIMOs P420 are affected?

Thank you very much in advance! We'll forward the supplemental info as soon as we have it.

With best regards

latest was today. P420 YLTH337959 , ordered board.
other´s , this week
p400 - YLTH337959
p420 - YLTH242770
p420 - YLTH069974
p420 - YLTH337958
from last 3 months , more 10 to 15.

this one YLTH069866, p420 since 12-set-2015, has replaced 3 mainboards, latested was 23/nov/2015 1 per month Sad

there are many more.

jimmy
Quote
03.03.2016, 12:26
 
another strange thing, tecnical question i sent to FUJITSU via WCMWeb

we have a E420 with the mainboard D3230 version GS2 that have the following problem:
this Card with chipset asix MCS9901 on this GS2 board is not detected by windows when is inserted on a X1 PCIe slot, but when inserted on the x16 slot it working fine. the same card on a diferent system , with same board (p420) , but with D3230 G4 version board works fine on every slot..
the card is working fine , tested with 2 identical cards. photo attached.

other cards , like NIC´s , or other chipset rs232 cards work fine on evry slot of the GS2 board.
the question is, is there a problem with the GS2 version? if i order a new board will i get a GS4 version?

bios are allready updated .

YLST085799

jimmy
Quote
03.03.2016, 16:23
 
Quote from pafaf:
another strange thing, tecnical question i sent to FUJITSU via WCMWeb

we have a E420 with the mainboard D3230 version GS2 that have the following problem:
this Card with chipset asix MCS9901 on this GS2 board is not detected by windows when is inserted on a X1 PCIe slot, but when inserted on the x16 slot it working fine. the same card on a diferent system , with same board (p420) , but with D3230 G4 version board works fine on every slot..
the card is working fine , tested with 2 identical cards. photo attached.

other cards , like NIC´s , or other chipset rs232 cards work fine on evry slot of the GS2 board.
the question is, is there a problem with the GS2 version? if i order a new board will i get a GS4 version?

bios are allready updated .

YLST085799



advised by support to order new board, allready done .

jimmy
Quote
Reply
Share
Page 1/1 1